Na teniških igriščih Tenis kluba Tuhinj (ob gostilni pri Ledrarju) bo v poznih popoldanskih urah od ponedeljka 11.5. do petka 15.5.2015 potekal brezplačni teniški tečaj za odrasle krajane tuhinjske doline. Za loparje in žogice je poskrbljeno, udeleženci morajo imeti ustrezno obutev (copati za tenis). Prijave pošljite na sportniklub.lokevtuhinju@gmail.com do petka 8.5.2015, prijavnico najdete TUKAJ. Še nekaj podrobnosti o samem tečaju, oziroma o tem, kaj se bomo »učili«. Tečaj je namenjen čistim začetnikom (še najraje vidimo, da na tečaj pride čim več dam, možje naj ostanejo doma), predvidevamo, da nimate pojma o tenisu – skratka spoznali boste teniški A, B in C…kje je še U, V, Z in Ž. To pride na vrsto čez par let! J

1)      Teniški bonton, pravila obnašanja na teniških igriščih (velja za vsa igrišča na svetu)

2)      Osnovni teniški pojmi (igrišče, teniška mreža, lopar, žogice, oblačila, teniški copati)

3)      Osnovni teniški udarci – forhend, bekend, servis, volej, smeš

4)      Osnovni prijemi loparja – kontinentalni, prijem na forhend, prijem na bekend, »vzhodni« in »zahodi« prijem (pri tenisu ne uporabljamo takega prijema, ki ga uporabljajo Kitajci pri pinkponkuJ)

5)      Štiri osnovne faze vsakega teniškega udarca – osnovni položaj, zamah, točka udarca, izmah (vsaka faza ima še najmanj tri variante in »podfaze«, ampak to je že U, V, Z, Ž)

6)      Izvedba posameznih faz osnovnih udarcev in »povezana« izvedba vseh faz

7)      Štiri faze v procesu učenja tenisa – zanesljivost, smer, dolžina, moč

8)      Pravila tenisa (igra, niz, štetje v igri, štetje v nizu, menjave strani, odmori, itd.)

9)      Zlato pravilo tenisa (ni napisano v pravilih tenisa) – pri tenisu točko dobi tisti igralec, ki preko mreže v igralno polje udari eno žogo več od nasprotnika!

10)   In še »deseta zapoved«, ki je v rekreativnem tenisu najpomembnejša – poraženec da za pivo! J Zmagovalec da »kontro« na pivo, poraženec pa nato da še »re« J….to je to – zabava, uživanje, druženje.

Za konec:  tudi če boš tekmo izgubil, dragi tenisač, te bo žena še vedno imela rada! A bodi pozoren – če tvoja gospa nima nič proti ali te celo spodbuja, da sam hodiš na tenis, je morda čas, da najameš privatnega detektiva in preveriš, kaj dela, ko te ni doma. Postani tudi zelo pozoren, ko tvoja gospa začne hoditi na tenis – teniški trenerji so statistično gledano najpogostejši razlog za ločitve v ZDA!